• Bogyiszló község hivatalos honlapja

  • Bogyiszló Község Önkormányzata - 7132 Bogyiszló, Kossuth u. 28.    • Tel.: 74/540-157  • Fax: 74/540-158 

  • e-mail: hivatal@bogyiszlo.hu • web: www.bogyiszlo.hu  • GPS: (D°M'S"): é.sz.: 46°23'1.94" k.h.:18°43'12,76"

  Friss hírek

  Galéria
Rendezvények  

Óvoda  

Egyéb  
Videók  
   

  • Galéria > Rendezvények
      
2017. évi galériák
     


     
2016. évi galériák
        2016 - Nemzetközi Disznóvágás Csernáton és március 15.

2015. évi galériák
      2014. évi galériák
     
Adventi kézműves, Kirakodó, Szaggató Zenekar és Táncház 2014.12.20.
Arany vasárnapot megelőző szombaton majd egész napos program várta a bogyiszlóiakat. Délelőtt folyamán a Színfolt Kézműves Műhely vezetője Gulyás Éva tartott karácsonyi kézműves foglalkozást a gyerekeknek és felnőtteknek.
Koncert előtt Adventi kirakodó várta a nézelődőket és vásárolni vágyókat. Szaggató Zenekar egy órás csodás, lélekemelő népzenei karácsonyi műsorral kedveskedett a közönségnek utána pedig Böröcz Zsófiával tartottak közösen egy táncházat.

Szekszárdi Tücsök Zenés Színpad Adventi koncertje 2014.12. 07.
Advent második vasárnapján a Csoda ez az éj... című adventi koncertet hallhatta a Tücsköktől a közönség. A gyerekek és a fiatal hölgyek hangja varázslatosan hangzott. Igazi karácsonyi hangulatot idéztek elő.

Rémületek éjszakája - 2014.10.31.
Ami nem is volt annyira rémes. A program kezdetén az Ifi klub tagjai kifaragták Mr. Tököt és családját ők vigyáztak ránk az este folyamán. Ezután következett a filmvetítés ami csupa móka és kacagásra sikeredett. Ahogy a tökfaragásnak is hagyományt teremtettünk immár 3. éve úgy a filmvetítésnek is szeretnénk.

"...és virágzott a berbecs"
Szabadi Mihály legújabb könyvének a bemutatóján vehettek részt a Művelődési Házba látogatók.

Idősek Világnapja - 2014. Október 5. vasárnap
Idén a Tihanyi Vándorszínpadot hívtuk meg az ünnepségre. Tihanyi Tóth Csaba és kedves felesége Bognár Rita fergeteges nóta és operett műsort adott a meghívottaknak.

Itthon vagy - Magyarország, szeretlek 2014. Június 27. szombat
Eltelt egy év és ismét Itthon vagy - Magyarország szeretlek programsorozatot indítottak. Így mi is éltünk a lehetőséggel és egy szabadtéri táncházat szerveztünk a Hagyományőrző Egyesület és a Bogyiszlói Zenekar közreműködésével, amit az országos tűzgyújtással zártunk.


Augusztus 20. Ünnepség
Augusztus 20-án 11.00 órakor már hívogatóan szóltak a Katolikus templom harangjai. Az ünnepi szentmisét Ravasz Csaba plébános celebrálta. Jelen voltak a falu vezetősége Tóth István polgármester, Dr. Varga Katalin jegyzőasszony és a képviselő testület néhány tagja, református Nagytiszteletű Dancs Róbert tiszteletes, Papp Barnabás baptista lelkész, képviseltették magukat a bogyiszlói civil szervezetek is. A szentmise végén megáldották és Polgármester úr megszegte a kenyeret, a Hagyományőrzők tagjai pedig körbe kínálták a megjelent vendégeket. Az ünnepség a Szent István szobornál folytatódott a tánccsoport előadásában hallhattuk az Ó Szent István, dicsértessék című éneket, majd megkoszorúzták államalapítónk szobrát. Az ünnepség végezetével a Magyar Postagalamb Sportegyesület támogatásával galambröptetést láthatott a közönség.

     

     

     

     

     

Bogyiszlói Aratónap 2014.06.28.
Idén júniusban megrendezésre került az I. Bogyiszlói Aratónap, 9 csapat részvételével: Döbrököz, Tolna, Fadd, Fácánkert, Bogyiszlói Vöröskereszt, Törökfalu (Vajdaság), Bogyiszló kezdő (Pilisi Tibor csapata), Bogyiszló haladó (Szűcs Gábor csapata), Bogyiszló senior (id. Lépő Ignác csapata). Hagyományőrzéssel teli délelőttöt és kora délután tudhatunk magunk mögött. Az aratók nem csak a régi idők aratását mutatták be, hanem ízletes reggelijükkel és ruházatukban is elődjeik régmúltját idézték fel.
Arató verseny végeredménye:

I. Bogyiszló Haladó
II. Törökfalu
III. Bogyiszló Senior


     

     

     

     

Pedagógusnap 2014.06.02.
Június első vasárnapja a pedagógusok napja. Ezen jeles alkalomból rendezett ünnepséget június 2-án Bogyiszló Község Önkormányzata a Bogyiszlói Általános Iskola és a Kistarisznya Óvoda dolgozói számára.
Tóth István köszöntötte a megjelenteket, majd meglepetésként az iskola alsós zeneiskolásai énekeltek és őket követte a Fusz János zeneiskola Arany diplomával minősített énekkarának műsora, melyet Schmidt Zoltánné vezényelt. Polgármester úr egy szál virággal köszönte meg az egész éves munkát az intézmények dolgozóinak. Ezek után következett a „Bogyiszlóért kitüntető cím” átadása, amelyet Bali Mária, Nemesné Sudár Edit és Görbe Józsefné vehetett át. Az ünnepség vacsorával zárult.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Családi- és Gyermeknap 2014.05.31.
Május 31-én megrendezésre került a Családi- és Gyermeknap. A Duna-Party birkafőző verseny és vetélkedő nagy létszámban mozgatta meg a falu apraja nagyját.
Azon a szombati napon volt minden, ami jó, Ugrálóvártól a csillámtetoválásig, egészség placctól a Tájházban sütött hagyományos bogyiszlói borsos tejfölös kalácsig és az iskolás műsoroktól a nyugdíjas fellépésekig. Mindenki megtalálhatta a magának való szórakozást.
Birkafőző verseny eredménye:
I. Lépő Sándor
II. Vöröskereszt, Tóth Róbert
III. Debreceni Sándor
Vetélkedő eredménye:
I. Hagyományőrző Egyesület 1-es csapata
II. Vöröskereszt
III. Tiszavári család


VI. Nemzetközi Böllér-Barát Találkozó - Határtalan gasztronómia - 2014.03.02. vasárnap - Búcsú ebéd és borkóstolás a Bodri pincészetnél


2013. évi galériák
     


 
   
 • Bogyiszló község hivatalos honlapja

 © Bogyiszló Község Önkormányzata

 • Regenerate: 2014.01.01.